Page 2 of 3

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 12 Jan 2005, 22:50
by gammalhardrockare
Rex:

När du var ute med båten såklart!
Vad gör du för snuskiga kopplingar egentligen? Vad rör sig i huvudet på dig? Image

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 12 Jan 2005, 22:51
by rex
Fattar inte vad du menar?

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 13 Jan 2005, 00:49
by Jungbacka Erik
Såhär kan det gå, om man äter för mycket.Image

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 13 Jan 2005, 21:49
by uy
on 01/13/2005 at 00:49:39, Jungbacka Erik wrote:Såhär kan det gå, om man äter för mycket.Image [/quote]

Fan, vad jag hade kul när jag såg den filmen. När han spyr på städerskan Image

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 13 Jan 2005, 23:36
by gammalhardrockare
Vad är det för film?

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 13 Jan 2005, 23:37
by rex
Monty Python,nånting...kommer inte ihåg vilken.

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 14 Jan 2005, 06:26
by lumberjack
Meningen med livet.

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 06 Feb 2005, 23:56
by gammalhardrockare
En tanke slog mig just! Är det någon nu för tiden som käkar fläskkotletter? Ni vet sådana där köttstycken med ett ben på ena sidan, runt resten är det en äcklig fettring och det var endast själva "navet" som gick att äta.

Sådant fick man ju ofta förr när man var liten och käkade hemma hos någons föräldrar på helgerna och liknande. Aldrig i skolan vad jag kan minnas.
Nu hör man dock aldrig talas om någon som käkar det, existerar inte som Dagens på restaurangerna eller som a´la carte och jag tror att det är sällsynt i köttdisken också.

Tröttnade folk på att betala dyrt för en massa ben och svål eller är det helt enkelt "gammalmodigt" käk som liksom kålpudding, fiskpudding och bruna bönor med fläsk har försvunnit för gott?
Inte för att jag bryr mig, det var ändå överskattat och man fick ju smälla i sig sju-åtta stycken för att bli mätt (eftersom sextio procent var fett, hinnor, senor och ben på varje kotlett) men det skulle vara kul att veta om detta också är en maträtt som har seglat till mathimlen för gott.

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 00:15
by rex
on 02/06/2005 at 23:56:28, GammalHardrockare wrote:En tanke slog mig just! Är det någon nu för tiden som käkar fläskkotletter? Ni vet sådana där köttstycken med ett ben på ena sidan, runt resten är det en äcklig fettring och det var endast själva "navet" som gick att äta.

Sådant fick man ju ofta förr när man var liten och käkade hemma hos någons föräldrar på helgerna och liknande. Aldrig i skolan vad jag kan minnas.
Nu hör man dock aldrig talas om någon som käkar det, existerar inte som Dagens på restaurangerna eller som a´la carte och jag tror att det är sällsynt i köttdisken också.

Tröttnade folk på att betala dyrt för en massa ben och svål eller är det helt enkelt "gammalmodigt" käk som liksom kålpudding, fiskpudding och bruna bönor med fläsk har försvunnit för gott?
Inte för att jag bryr mig, det var ändå överskattat och man fick ju smälla i sig sju-åtta stycken för att bli mätt (eftersom sextio procent var fett, hinnor, senor och ben på varje kotlett) men det skulle vara kul att veta om detta också är en maträtt som har seglat till mathimlen för gott. [/quote]

Det kallas "husmanskost" jag åt det häromdan.

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 00:25
by gammalhardrockare
Rex:

Jag vet väl för helvete att det är husmanskost! Jag påpekade bara att man nästan aldrig ser det nu för tiden, det finns sällan i affärerna, aldrig på restauranger och liknande.
Tröttnade folk på att betala dyrt för fett, svål och ben, det var det jag undrade!

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 03:50
by lumberjack
För fan, fläskkottletter finns ju i stort sett varje dag på affären. Det finns även en benfri variant på denna styckningsdetalj kallad fjärilskottlet, dessa ser ut som om det vore paketerade fläskfittor som låg där under plasten...

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 09:58
by rex
Klart det finns........det vet Rockern också,han försöker bara reta upp folk med sina dumheter. Image

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 12:32
by ozzman
on 02/06/2005 at 23:56:28, GammalHardrockare wrote:En tanke slog mig just! Är det någon nu för tiden som käkar fläskkotletter? Ni vet sådana där köttstycken med ett ben på ena sidan, runt resten är det en äcklig fettring och det var endast själva "navet" som gick att äta.

Sådant fick man ju ofta förr när man var liten och käkade hemma hos någons föräldrar på helgerna och liknande. Aldrig i skolan vad jag kan minnas.
Nu hör man dock aldrig talas om någon som käkar det, existerar inte som Dagens på restaurangerna eller som a´la carte och jag tror att det är sällsynt i köttdisken också.

Tröttnade folk på att betala dyrt för en massa ben och svål eller är det helt enkelt "gammalmodigt" käk som liksom kålpudding, fiskpudding och bruna bönor med fläsk har försvunnit för gott?
Inte för att jag bryr mig, det var ändå överskattat och man fick ju smälla i sig sju-åtta stycken för att bli mätt (eftersom sextio procent var fett, hinnor, senor och ben på varje kotlett) men det skulle vara kul att veta om detta också är en maträtt som har seglat till mathimlen för gott. [/quote]

Image

Alla maträtter du nämner förekommer ganska ofta i det ozzmanska hushållet så jag kan inte riktigt hålla med om att dom befinner sej i mathimlen.

vad gäller fläskkotletter så är det bra och billig vardagsmat för runt en 50-lapp/kg.

Stek kotletterna och låt dom sjuda i en dragonsås i 20-30 minuter, servera med nykokt potatis, saltgurka och vinbärsgelé och du har en ytterst delikat anrättning.

Däremot skulle jag utan prut proklamera blodpuddingens dödsdag som nationell helgdag.
Vem fan har behov av att äta slakterirester i dagens Sverige?

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 15:23
by gammalhardrockare
Lumberjack:
För fan, fläskkottletter finns ju i stort sett varje dag på affären. Det finns även en benfri variant på denna styckningsdetalj kallad fjärilskottlet
Ja det stämmer när du säger det, tänkte inte på att det var nästan samma sak fast en utvecklad och moderniserad variant.

Rex:
Klart det finns........det vet Rockern också,han försöker bara reta upp folk med sina dumheter.
Jag skrev inte att det hade försvunnit fullständigt men att det helt klart inte förekommer ofta numer. Nämn t ex en restaurang i din närhet som har det på menyn dagligen.
Några kommentarer från Flashback:
"Nu väcktes nostalgiska minnen från barndomen till liv. Var vanlig söndagsmat när jag växte upp. Helt sant att det är en maträtt som försvunnit mer och mer, även om jag ser de "kåta letterna" ligga där i köttdisken då och då. Jag tror minsann det får bli en nostalgitripp nån dag i köket."

"När man bodde hemma hos morsan och farsan käkade man fläskkotletter för jämnan. Jävligt gott, men inte mycket kött på kotletterna, blev ju fan aldrig mätt trots att man slängde i sig 3-4 stycken åt gången.
Nu var det nog en tio år sedan jag käkade kotletter sist, man väljer annat kött att inhandla, just bara för att kotletter består mer av ben än kött..."


"Är inte fläskkotletter något som gamla människor alltid bjöd på när man var tvungen att vistas hos dem på söndagarna? Skulle personligen aldrig betala kilopris för ben och svål. Pensionärsmat på utdöende"

Vräka i sig mat - Hur mycket behöver ni?

Posted: 07 Feb 2005, 22:48
by rex
on 02/07/2005 at 22:46:27, hellboy wrote:ozzman: mmmm blodpudding är gott. [/quote]

Mmm,det är det. Med lingonsylt och knäckebröd.