Page 1 of 1

Chips och dylikt.

Posted: 18 Jun 2007, 23:10
by E-M
Fett fungerar ofta som smakförstärkare. Varför tror du att många kockar klickar i en massa smör?

Chips och dylikt.

Posted: 19 Jun 2007, 00:15
by 2meterhansson
grr wrote:Men att påstå att "jag öser på massor av smör" på både det ena och det andra av rätter jag absolut inte ser smör hör hemma i - skapar förvirring hos mig.
Man kan tydligen bli förvirrad av vad som helst, men jag har då aldrig hört någon bli förvirrad av smör förut Image Själv gillar jag smör och tar gärna en klick på både makaroner och i potatismos. När jag köper popcorn på bio tar jag alltid dom med smör på.

Chips och dylikt.

Posted: 19 Jun 2007, 00:16
by E-M
Nu var det inte till stekning jag menade.... de brukar ju klicka i smör i det mesta. Det är ju precis som en fet ost är oftast smakrikare på något vis än en mager.

Visst det finns ju gränser – det är ju naturligtvis inte gött med överdrivet MASSA smör.

Chips och dylikt.

Posted: 19 Jun 2007, 13:05
by 2meterhansson
Jordnötter är gott, och ska tydligen vara nyttigt.

Chips och dylikt.

Posted: 19 Jun 2007, 13:26
by 2meterhansson
Ja om man är nötallergiker är det ju inte så nyttigt, och inte fettet heller, men dom innehåller mycket näringsämnen.

Chips och dylikt.

Posted: 19 Jun 2007, 20:18
by Jungbacka Erik
2meterhansson wrote:Ja om man är nötallergiker är det ju inte så nyttigt, och inte fettet heller, men dom innehåller mycket näringsämnen.
Fettet i nötter är heller inte skadligt: http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=1404
Salta nötter innehåller ju förstås mycket salt och det är ju inte så nyttigt.

Chips och dylikt.

Posted: 19 Jun 2007, 21:18
by E-M
Ähhh det är väl bara att sleva i sig, jag tycker att de säger att allt är farligt. Man kan tydligen dö av vilken maträtt som helst nu för tiden.

Chips och dylikt.

Posted: 20 Jun 2007, 05:07
by lumberjack
Själv är jag chipsoman. Men jag är kräsen. Det ska vara lättsaltade och räfflade. Är de inte räfflade får det så lov att vara Lantchips eller Pringles. Skulle det av någon outgrundlig anledning vara kryddade chips kan det funka med pepparchips och Estrellas Grillchips (löksmak) men det måste absolut vara Estrellas isf. Eller de som finns i England med smaken Rostbiff och senap, starka och goda.

I Finland har de förövrigt goda chips. Frasiga och salta, precis som det ska vara. http://www.taffel.fi/tuotteet.asp?tuote=9&lang=swe

En riktig höjdare är annars ostkrokar (Cheez Doodles) som stått framme över natten och blivit sådär härligt sega.

I Holland sålde man sockrade popcorn när jag var där. Helt oätbart.

Chips och dylikt.

Posted: 20 Jun 2007, 19:51
by Jungbacka Erik
Äntligen har GM och grr hittat något dom har gemensamt Image

Chips och dylikt.

Posted: 20 Jun 2007, 22:54
by lumberjack
on 06/20/2007 at 08:09:02, grr wrote:Ostbågar och dylikt smakar bokstavligen piss, precis som de luktar - särskilt mjuka sådana. Jordnötsringar eller såna där chipshjärtan är grymt goda. [/quote] Inget kan vara mer fel. Ostkrokar är gudomligt gott, jordnötsringar inge vidare och chipshjärtan oätliga. Smakar som papper med sourcreamsmak, otjänligt med andra ord.