Maträtten "Gubben runka" har ju nämnts en del i "glas-i-maten-tråden". Det fick mig att tänka på det här kilppet på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_J8HtIT5HbA.
Nu kommer säkert Göterborg-hatare gotta sig åt att det just är en Göteborgare som står och skämmer ut sig
Gubben runka
Gubben runka
Efter en tur på Google hittade jag receptet för Gubben runka.
"GUBBEN RUNKA"
20 saltströmmingar blötlägges i 5-6 timmar
6-8 potatisar skalas
1 lök skivas tunt
1-2 msk smör
Tag bort ryggbenet ur strömmingen. Potatisen och strömmingen kokas tillsammans i litet vatten, 1-2 msk smör och löken tillsättes. Efter kokning mosas rätten som vanlig potatismos. Då man äter kan litet smör sättas ovanpå rätten.
"GUBBEN RUNKA"
20 saltströmmingar blötlägges i 5-6 timmar
6-8 potatisar skalas
1 lök skivas tunt
1-2 msk smör
Tag bort ryggbenet ur strömmingen. Potatisen och strömmingen kokas tillsammans i litet vatten, 1-2 msk smör och löken tillsättes. Efter kokning mosas rätten som vanlig potatismos. Då man äter kan litet smör sättas ovanpå rätten.
Skitarna ska va' lika långa i år