Nästan tomma kethupflaskor

Snacka om vad som helst.

Moderator: hakan

Post Reply
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by uy »

Självklart måste vi ha en diskution om det. Hur gör nu när flaskorna nästan är tomma? Slänger nu dem, eller försöker ni få ut det sista?
Skitarna ska va' lika långa i år
whonka
Periodare
Posts: 340
Joined: 21 Oct 2004, 09:46
Location: Jämtland

Nästan tomma kethupflaskor

Post by whonka »

Jag skakar som fan för att få ut det sista.
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Nästan tomma kethupflaskor

Post by rex »

Självklart,man är ju inte gjord av pengar Image
Jungbacka Erik
Site Admin
Posts: 2475
Joined: 01 Jan 2001, 01:01
Location: Vasa - Finland
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by Jungbacka Erik »

Man tar tag i flaskans botten och snurrar runt hela armen i ett satans tempo så G-krafterna tvingar ut den sista droppen. När man tror att flaskan är helt tom, tappar man ca 1 dl. vatten i den och skakar om. Då får man ytterligare några droppar ketchup ur flaskan, men då är den tom Image
Eddie
Obotlig alkoholist
Posts: 894
Joined: 14 Dec 2004, 13:32
Location: Strängnäs

Nästan tomma kethupflaskor

Post by Eddie »

Då blir det en vattnig ketschup om du blandar med vatten.
Jag skakar tills det är slut i mitt tyckte, då tar jag nästa flaska.
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by ozzman »

Jag ställer den upp och ner i kylen så har ketchupen runnit ner till nästa gång jag behöver ketchup.
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Nästan tomma kethupflaskor

Post by rex »

Ett bra tips för att få ur det sista är att ställa den uppåner i Micron några få sek.
gammalhardrockare
Levertransplanterad
Posts: 5422
Joined: 01 Jan 1970, 01:00

Nästan tomma kethupflaskor

Post by gammalhardrockare »

Måste erkänna att ketchup är inte riktigt min grej. Jag älskar snabbmakaroner och kan glufsa i mig baljor men jag föredrar smör istället, och så massor med salt och lite svartpeppar. Alternativt bernaisesås eller brunsås. Eller varför inte gräddsås?
På korv har jag skånsk senap. På hamburgare har jag ost och gärna legymsallad eller bernaisesås. Aldrig dressing.
Långis
Posts: 4558
Joined: 07 Oct 2004, 07:59
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by Långis »

Jag är försiktig med kethupen, men när det börjar närma sig slutet (inte för mig, utan ketchupen) så frösöker jag klämma ur så mycket som möjligt. Det har hänt att jag nån gång skurit upp flaskan och rensat den med en kniv...
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by uy »

Jungbacka Erik wrote:Man tar tag i flaskans botten och snurrar runt hela armen i ett satans tempo så G-krafterna tvingar ut den sista droppen.
Precis så gör jag!
Skitarna ska va' lika långa i år
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by ozzman »

Jungbacka Erik wrote:Man tar tag i flaskans botten och snurrar runt hela armen i ett satans tempo så G-krafterna tvingar ut den sista droppen.
Då gäller det jävlar i mej att korken sitter ordentligt fast annars blir det inte kul i köket.
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Nästan tomma kethupflaskor

Post by uy »

Jag gjorde så i skolan en gång, med en flaska utan kork. Det blev en redig fläck på golvet. Jag tänkte torka upp det, men en i min klass hindrade mig och sa: "Varje gång man ger ett handtag gör man någon arbetslös".
Skitarna ska va' lika långa i år
lumberjack
Levertransplanterad
Posts: 1204
Joined: 06 Dec 2004, 13:28
Location: Ja, inte hemma i alla fall.

Nästan tomma kethupflaskor

Post by lumberjack »

Heinz eller så får det va...

Men till frågan; det sista sköljes ur med hjälp av mjölk och hälles över den puttrande lök- och köttfärsblandningen. Sedan ska vitlöken och chillin i.´.. mmmm
Post Reply